Nieuws

Inschrijving Nationale Staalprijs geopend

U wilt kans maken op een Nationale Staalprijs 2024? Het enige dat u daarvoor hoeft te doen, is uw recente staalbouwproject(en) aanmelden voor deelname. Daarna is ’t oordeel aan de vakjury. En misschien bent ú, bij bekendmaking van de uitslag op de Staalbouwdag, wel een van de gelukkige winnaars… . Het inschrijven van projecten kan […]

MKB-maakbedrijven gematigd positief het nieuwe jaar in

Kleinere en middelgrote maakbedrijven in Nederland zijn ingetogen positief over hun actuele en verwachte economische positie, zo blijkt uit de Koninklijke Metaalunie Economische Barometer over het vierde kwartaal 2023. Zowel de binnen- als buitenlandse orderpositie van de bedrijven is gemiddeld genomen stabiel gebleven, het aantal uitstaande vacatures is weer licht gedaald en het leeuwendeel van […]

Inschrijving Neprom-prijs 2024 geopend

Met hun recent afgeronde locatie- en gebiedsontwikkelingsprojecten kunnen projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers, gemeenten en andere professionele opdrachtgevers weer een gooi doen naar de Neprom-prijs. Dit jaar staat de tweejaarlijkse prijs open voor projecten die in 2023, 2022 of 2021 zijn afgerond. Aanmelden is mogelijk tot 16 februari a.s. 9 januari 2024 Met de prijs wil de Neprom, […]

Inschrijving Neprom-prijs 2024 geopend

Met hun recent afgeronde locatie- en gebiedsontwikkelingsprojecten kunnen projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers, gemeenten en andere professionele opdrachtgevers weer een gooi doen naar de Neprom-prijs. Dit jaar staat de tweejaarlijkse prijs open voor projecten die in 2023, 2022 of 2021 zijn afgerond. Aanmelden is mogelijk tot 16 februari a.s.

9 januari 2024

Met de prijs wil de Neprom, de landelijke vereniging voor ontwikkelaars, haar waardering kenbaar maken voor voorbeeldige projecten in het ontwikkelen, herstructureren en revitaliseren van locaties en gebieden. Dat biedt dan ook weer een stimulans aan soortgelijke projecten in de toekomst.

Om voor deelname in aanmerking te komen, moeten projecten – naast een recente opleverdatum – van een substantiële omvang zijn: minimaal 5.000 m2 bvo. Projecten kunnen tot 16 februari a.s. worden ingediend door de (direct betrokken) opdrachtgever(s).

Een vakjury met vertegenwoordigers van verschillende opdrachtgevende disciplines neemt de inzendingen onder de loep. De juryleden zijn: Geurt van Randeraat (directeur SITE Urban Development), Maria Piels (architect, Inbo), Denise Notenboom (directeur Rabobank, Real Estate Finance), Marcel Schipper (regiodirecteur VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Nederland, winnaar NEPROM-prijs 2021) en Kristiaan Capelle (directeur MWPO, winnaar NEPROM-prijs 2021). Josja van der Veer (directeur Ruimte & Duurzaamheid, gemeente Amsterdam) fungeert als voorzitter.

De jury beoordeelt de projecten op onder meer gebruikswaarde, duurzaamheid, conceptuele kracht, architectonische uitstraling en de samenwerking tussen de professionele opdrachtgever en de (gemeentelijke) overheid.

De winnaar van de Neprom-prijs 2024 wordt donderdag 16 mei a.s. bekend gemaakt.

Tot de projecten die eerder de NEPROM-prijs in de wacht sleepten, behoren Westdokseiland in Amsterdam, De Oriënt in Den Haag, Strijp-S in Eindhoven en de Rotterdamse Markthal en het Laurenskwartier.