Efficiënt
Efficiënt Efficiënt Efficiënt

Efficiënt

• Met staal ga je op safe, ook als functie en gebruik van het gebouw niet vooraf vastliggen. Als de koper of huurder zich heeft aangediend, kan het gebouw snel op maat worden gemaakt. Of het nu gaat om een kantoor, magazijn, werkplaats of showroom.

• Stalen bouwdelen worden geprefabriceerd in constructiewerkplaatsen. Op de bouwlocatie blijven de werkzaamheden beperkt tot het samenvoegen van de kant-en-klare onderdelen. En dat bespaart tijd, geld, bouwafval en hinder voor de omgeving.

• Stalen bouwdelen zijn licht en compact. Dit beperkt het aantal transporten naar de bouwplaats en investeringen in transportmiddelen en infrastructurele voorzieningen. Het relatief geringe gewicht van de constructie bespaart op funderingskosten.

• Bouwen met staal is ‘droog bouwen’. De maatvaste onderdelen worden met bout- of lasverbindingen geassembleerd. Het bouwproces ondervindt geen hinder van onwerkbaar weer en geen vertraging door uithardingstijden.

• Bouwen met staal kan in parallele stromen. Terwijl op verdieping 12 de staalbouwer de staalconstructie monteert, brengt de gevelbouwer op verdieping 6 de gevel aan en legt de installateur op verdieping 9 de kabels en leidingen. De verschillende projectpartners lopen elkaar nooit in de weg. Het resultaat is een aanzienlijke verkorting van de totale bouwtijd.

 • Een stalen draagconstructie kan besparen op kosten van afbouw, inbouw en installatietechniek. En deze kosten zijn een veelvoud van de kosten van de constructie zelf. Dankzij de maatvastheid van een staalskelet kunnen de kosten van de gevelconstructie en gevelmontage omlaag. De gevelmontage gaat sneller doordat de gevelelementen met de kraan worden ingehesen en van binnenuit bevestigd. Naarmate de gebouwhoogte toeneemt, nemen de besparingen op de gevelconstructie ook toe.

• Een staalconstructie neemt weinig plek in. De combinatie van slanke kolommen en liggers, royale vloeroverspanningen, een ruime verdiepinghoogte en een doordachte bouwkundige indeling leveren relatief veel bruikbaar vloeroppervlak op. Ofwel een gunstige verhouding tussen bruto en netto vierkante meters.

• Een lagere vloerhoogte is de opbrengst van het geheel of gedeeltelijk integreren van stalen liggers in de vloer. Met de lagere vloerhoogte gaat ook de (bruto) verdiepinghoogte omlaag. En dat maakt het mogelijk om binnen de maximale bouwhoogte een extra bouwlaag te creëren.

• De installatiekosten vallen lager uit bij een vloerconstructie met geïntegreerde liggers. De integratie zorgt voor een vlakke onderzijde van de vloer, waardoor de installateur ongehinderd en flexibel zijn werk kan doen.

• Een scala aan middelen is beschikbaar om de brandwerendheid van een staalconstructie op een efficiënte manier te verhogen. Niet alleen brandwerend bekleden (beplaten, bespuiten), maar ook bouwkundig integreren, omhullen met beton, vullen met beton, vullen met water, brandwerend verven, dimensioneren op brand, staal buiten het gebouw toepassen of gevels openhouden.