Inschrijving Nationale Staalprijs 2020

De inschrijving Nationale Staalprijs 2020 is geopend. Deelnemen aan de Nationale Staalprijs 2020 is mogelijk met projecten – nieuwbouw, verbouw en renovatie – die in 2019 of 2018 zijn opgeleverd of in gebruik genomen. Ook projecten in het buitenland mogen meedoen, indien minimaal twee projectpartners (opdrachtgever, architect, constructeur, aannemer en/of staalbouwer) de Nederlandse nationaliteit te hebben.

Inschrijven kan direct via www.nationalestaalprijs.nl/inschrijven. De inschrijving sluit 11 mei a.s.

Ingezonden projecten nemen deel in een van de vijf categorieën: utiliteitsbouw, industriebouw, woningbouw, infrastructuur en karakteristieke stalen bouwdelen. Tot deze vijfde categorie behoren onder meer stalen gevels en daken, atria, luifels, trappen en openbaar kunstbezit.

Daarnaast kan een ingediend project tevens meedingen naar de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2020. Deze categorie-overstijgende prijs is voor het project dat het beste scoort op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Via het inschrijfformulier kunt u uw project(en) hiervoor opgeven en de gevraagde, aanvullende informatie aanleveren.

De jury staat voor de tweede maal onder aanvoering van architect Janneke Bierman en kan ook ditmaal in elk van de vijf deelnamecategorieën een of meerdere projecten nomineren voor een Nationale Staalprijs. Daarnaast kan de jury uit alle inzendingen een of meerdere kandidaten selecteren voor de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal. Uit de genomineerden kiest de jury de winnaar(s) van de Nationale Staalprijs 2020 per deelnamecategorie en de winnaar(s) van de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2020.

De genomineerden worden na het laatste juryberaad in juni bekend. Bekendmaking van de winnaars staat geprogrammeerd op de Nationale Staalbouwdag, dinsdag 13 oktober a.s. in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Alle deelnemende projecten worden gepubliceerd op www.nationalestaalprijs.nl en in de oktobereditie van het vakblad Bouwen met Staal.