Mini-stad in aanbouwIn oktober van dit jaar verwachten BAM Bouw en Techniek en Platform Bouw de laatste hand te leggen aan Het Platform Microcity, een nieuwe multi-functionele toevoeging aan het stationsgebied van Utrecht.

De bijna 200 koop- en huurappartementen in de bovenbouw van het complex gaan vergezeld van een pakket aan voorzieningen in de onderbouw: van restaurant en loungebar tot fitness, welness en mobility-service. Deze faciliteiten – ook toegankelijk voor het publiek – zijn ondergebracht in een stalen ‘tafel’ die fungeert als overgangsconstructie tussen de stalen draagconstructies van de bovenbouw met woningen en de halte van de Uithoflijn op het maaiveld. Deze halte wordt door de Combinatie BAM Uithoflijn gelijktijdig met Het Platform gebouwd.

Voor het constructief ontwerp van Het Platform tekent IMd Raadgevende Ingenieurs. Buiting Staalbouw levert de staalconstructies. Het concept en architectonisch ontwerp is gemaakt door Venhoeven CS architecture + urbanism, in opdracht van ABC Planontwikkeling en Westplan Investors. Meer weten? Klik hier voor een uitgebreide projectbeschrijving.