Paviljoen met dubbelfunctie

 

Een vanzelfsprekende aanvulling op de historische context en tegelijkertijd een landmark met toegevoegde waarde. Dat is het nieuwe ontvangstpaviljoen op de Hopliedenkade aan de Piushaven in Tilburg. Het ontwerp van Bright en Civic Architects, verenigd in The Cloud Collective, is goed voor een restaurant en een opgetild plateau voor het publiek, beide met een panoramisch uitzicht over het water.

De constructie van robuuste stalen H-profielen met houten vloeren maakt het paviljoen tot een gepaste verschijning tussen de bestaande industriële havenelementen en staat aan de basis van de vrije plattegronden, overstekken en ruim voldoende draagkracht om heel veel bezoekers tegelijkertijd vanaf het verhoogde plateau te laten genieten van een kijkje over de haven.

Het paviljoen – 260 m2 groot – is gebouwd door BAM Bouw en Techniek. Archimedes Bouwadvies leverde het constructief ontwerp. De officiële opening is op 9 oktober vorig jaar gevierd.