​

Geheel verzorgd

Hoe maak je een woonzorgcentrum dat van alle moderne faciliteiten en gemakken is voorzien en tegelijkertijd zorgt voor behoud van waardevol industrieel erfgoed? Woonzorgcentrum Scheldehof in Vlissingen kan de boeken in als inspirerend voorbeeld.

Het ontwerp van architectenbureau Atelier PRO heeft geresulteerd in comfortabele en levensloopbestendige huisvesting voor een brede zorgdoelgroep via een combinatie van nieuwbouw en renovatie. De nieuwbouw met seniorenappartementen en woonunits voor geriatrische patiënten wordt via een 50-tal aanleunwoningen gekoppeld aan een volledig gerenoveerde hal met 55 appartementen voor somatische en psychiatrische patiënten.

De hal was ooit (vanaf 1875) de scheepsbouwhal van Koninklijke Maatschappij De Schelde. Met drie nieuwe verdiepingvloeren, nieuwe vides, maar behoud van de oorspronkelijke stalen draagconstructie en andere authentieke bouwdelen doet de hal dienst nu als zorggebouw dat zowel van buiten als van binnen het havenverleden van Vlissingen in herinnering houdt.