Lofthome - diverse locaties

De naam is zondermeer gepast: een Lofthome is een huis als een loft, met grote open ruimten die geheel naar eigen smaak zijn in te delen en af te werken. Aan de basis van het Lofthomes-concept ligt het idee om met een industrieel bouwsysteem karakteristieke woningen te maken, die de koper grote vrijheid bieden tegen een zeer betaalbare prijs. Dit is mogelijk door het gebruik van basic producten uit de industriële hallenbouw. De hoofdbestanddelen zijn staal, glas en hout. Ze zorgen voor een eerlijke en minimalistische uitstraling. Een loft heeft immers niets te verbergen.

De basisvorm van een Lofthome is die van een soort boerenschuur met eenvoudig zadeldak. Daarnaast is een Lofhome leverbaar met plat dak, als kubus of als bungalow. De woningen zijn zeer energiezuinig en onderhoudsarm.

Levensloopbestendig

De draagconstructie van een Lofhome is eenvoudig: zelfdragende stalen spanten en vloeren van stalen profielplaat met underlayment. Door de skeletvormige structuur, zonder dragende wanden, is de indelingsvrijheid maximaal. Een Lofthome is te bewonen als één grote ruimte of in te delen in aparte kamers. Ook zijn vides toe te voegen, voor extra ruimtelijke kwaliteit en een sterker loft-effect. Alleen de natte cel met aansluitingen voor sanitair is in een aparte unit geplaatst. Zo is de Lofthome levensloopbestendig: latere wijzigingen vanwege veranderde gezinssamenstelling of levensfase zijn gemakkelijk door te voeren.

Industrieel met eigen uitstraling

De aanwezigheid van het staalskelet met windverbanden in het interieur draagt bij aan het industriële karakter van de woning. De staalconstructie blijft in het zicht en wordt daarom gepoedercoat in kleur. Rondom de constructie gaat een schil van zeer goed isolerende sandwichpanelen. De robuuste aluminium ramen en deuren zijn toegerust met drievoudig isolatieglas.

Voor de uiteindelijke gevel- en dakbekleding kan de koper kiezen uit: stalen sinusprofielen, hout, houtcomposiet, leisteen, steenprofielen of weervast staal. Hierdoor krijgt elk Lofthome zijn eigen uitstraling. Gevel en dak krijgen één esthetische afwerking. Hierdoor wordt het beeld van een huis uit één stuk versterkt: de plaat loopt zonder goten en nok over de hele lengte door. Bij de hoeken knikt de bekleding eenvoudig om.

Snel, milieuvriendelijk en klantgericht

Voor een Lofthome worden alle bouwmaterialen in de fabriek op maat geprefabriceerd en daarna naar de bouwlocatie getransporteerd. Door het efficiënte bouwproces is de woning binnen een maand wind- en waterdicht, zonder bouwafval en met veel minder CO2-uitstoot dan bij traditionele bouwmethoden.

Een Lofthome kan voor één particulier, maar ook voor een collectief van toekomstige eigenaren worden gebouwd. De prijsindicator op de Lofthome-website geeft de opdrachtgever op grond van de opgegeven woonwensen snel een indicatie van de kosten van de woning.

Lofthome belooft in elk geval maatwerk voor een confectieprijs. Mede daarom zijn naar verwachting per eind 2013 al meer dan 25 Lofthomes gebouwd of in aanbouw. Een tevreden Lofthome-bewoner van het eerste uur, Henk Brouwer, weet óók waarom: ‘De vorm is prachtig, alles loopt naadloos in elkaar over. Een huis als Lofthome brengt je echt in contact met de elementen.’

Projectgegevens

• Bouwtijd: enkele maanden • Locatie: diverse in Nederland en België (zie: www.lofthome.nl) • Merkontwikkeling en marketing: Daan Fröger en Ernst Fröger • Architectuur: BKVV (Blok Kats van Veen) Architecten • Constructief ontwerp, uitvoering en staalconstructies: H. Hardeman • Foto’s: Lofthome • Info: www.lofthome.nl • Citaat uit: Zinkinfo (Zinkinfo Benelux, mei 2013) • Redactie: Josine Crone

Delen via